Stamatović: Vučić konačno da odluči da li predstavlja Srbiju ili Kosovo

Beta 25.04.2018

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović kritikovao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića što nagovara pet članica Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, da učestvuju na samitu zemalja Zapadnog Balkana i EU u Sofiji 17. maja.

Stamatović je u pisanoj izjavi naveo da se Vučić poslednje dve nedelje, umesto odbranom srpskih državnih i nacionalnih interesa, bavio nagovaranjem pet stvarnih prijatelja Srbije iz EU da, ipak, učestvuju u Sofiji.

Prema njegovim rečima, većina članica EU u Sofiji će legitimisati i legalizovati jedinu NATO državu u Evropi, a "teroristički dvojac" na njenom čelu promovisati u evropske državnike.

On je upitao da li Vučić reprezentuje samu "Republiku Kosovo" jer je juče na sastanku premijera "kvadriterale" rekao da bi bojkot skupa u Sofiji bio "zabijanje noža u leđa našim bugarskim prijateljima".

"Vučića toliko boli potencijalna 'duševna bol' našeg istočnog suseda koji je, još pre 10 godina, pokazao svoja 'najtananija osećanja' prema Srbiji priznavanjem Kosova, da sebi ni ne postavlja pitanje da li bi legitimisanje Tačijeve i Haradinajeve države učešćem na skupu u Sofiji bilo, pre svega, 'zabijanje noža u leđa' sopstvenom, srpskom narodu, ali i, istinski prijateljskoj, Rusiji, Kini, Španiji, Indiji, Rumuniji, Kipru i svim ostalim zemljama koje čine tri četvrtine čovečanstva", kazao je Stamatović.

(Beta, 04.25.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »