DSS: Evropska unija žmuri na medijsko jednoumlje u Srbiji

Beta 25.04.2018

Demokratska stranka Srbije (DSS) je danas ocenila da Evropska unija "žmuri na medijsko jednoumlje u Srbiji" i dodala da građani slobodne medije i odgovorne novinare neće dobiti "na tacni iz Brisela", već da za to moraju sami da se izbore.

"Pad Srbije na listi medijskih sloboda, koju su objavili Reporteri bez granica, nije iznenađenje, jer su svi građani naše zemlje svedoci svakodnevnog medijskog jednoumlja koju nudi naprednjačka vlast. Slobodni mediji i pravna država aksiomi su politike DSS-a i svi novinari u Srbiji su svedoci slobode u kojoj su mogli da rade, dok je ova stranka bila u prilici da vodi izvršnu vlast", navodi se u saopštenju DSS-a.

Ta stranka je navela da urednici tada nisu dobijali pozive iz kabineta političara o tome šta i kako novinari treba da pišu niti su televizije morale da prekidaju redovan program kao sada, kada god predsednik Aleksandar Vučić odluči da priča o bilo čemu.

"Nažalost, za tapšanje po ramenu koje aktuelni režim dobija od svojih 'evropskih prijatelja' kako je Srbija 'na dobrom putu', građani kao rezultat dobijaju samo potpuno kontrolisane medije gde je nemoguće otvoriti bilo koje važno državno pitanje - od rešavanja problema Kosova i Metohije do pitanja da li je dobro ulaziti u Evropsku uniju", dodala je DSS.

(Beta, 04.25.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »