LDP: Popović izjavom o LGBT populaciji pokazao da je nedostojan funkcije koju obavlja

Beta 05.05.2018

Liberalno demokratska partije (LDP) ocenila je danas da je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović svojim tvitom u kome diskriminiše LGBT populaciju "još jednom pokazao da je nedostojan funkcije koju obavlja".

LDP je u saopštenju naveo da od Vlade Srbije očekuje da jasno i nedvosmisleno objasni javnosti da li se zvanična politika Srbije zasniva na Popovićevim vrednostima i stavovima ili na modernim, demokratskim načelima ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava i zabrane diskriminacije, na koje obavezuju Ustav i zakoni Srbije.

"To opredeljenje moraju pratiti i konkretne aktivnosti. Nije dovoljno samo razrešenje ministra Popovića, već i ubrzano donošenje zakona koji će stvoriti uslove za registraciju istopolnih zajednica i preduzimanje narednih neophodnih koraka za unapređenje položaja LGBT osoba u Srbiji", naveo je LDP.

Ta stranke je osudila i reakciju ministra Popovića u kojoj se on poziva na slobodu govora i lični stav.

"Umesto da se ponizno izvinio javnosti nakon skandaloznog tvita, on je dodatno iskazao apsolutno neznanje i nepoštovanje koncepta ljudskih prava i sloboda", naveo je LDP, uz ocenu da je "ministar Popović time ponizio sebe, ali i Srbiju, svojim primitivizmom i odsustvom odgovornosti".

"To je nedopustivo ponašanje u demokratski uređenom društvu, posebno od strane jednog ministra, koje će, ukoliko prođe bez posledica od strane Vlade Srbije, biti legimitizovano kao prihvatljivo, a možda i poželjno", zaključuje se u saopštenju.

(Beta, 05.05.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »