Jovanović: Naprednjaci nervozni jer su konačno dobili pravu opoziciju u Beogradu

Beta 11.05.2018

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je bujica laži i uvreda odbornika Srpske napredne stranke (SNS) na konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda posledica nesigurnosti i  nervoze, jer su naprednjaci shvatili da su dobili ozbiljnu i dobro pripremljenu opoziciju koja nudi rešenja i razotkriva mehanizme kojima vlast izvlači ogroman novac poreskih obveznika u privatne džepove.

"Sada smo na izvoru informacija i imaćemo uvid u svaku štetnu odluku i ugovor, što će nam omogućiti da alarmiramo građane i da zajedno vršimo pritisak na vlast da ne radi protiv interesa Beograđana. To je sve uzrok velike nervoze naprednjaka, koji su na kraju pribegli insceniranom incidentu sa Draganom Đilasom i uskraćivali nam pravo na repliku garantovano poslovnikom", rekao je Jovanović televiziji Naša.

Prema njegovim rečima Beograđani su u odbornicima "Saveza za Srbiju", koji je Narodna stranka formirala sa Draganom Đilasom, dobili beskompromisne zastupnike svojih interesa.

Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju", rekao je da je vladajuća većina predlog za reizbor Nikole Nikodijevića za predsednika Skupštine Beograda obrazložila već postignutim rezultatima, a da on smatra da su rezultati katastrofalni i da upravo zato ne bi trebalo da budu izabrani isti kadrovi.

Naveo je da je u prilog diskontinuiteta sa prethodnom gradskom vlašću na konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda citirao predsednika SNS-a Aleksandra Vučića koji je 2016. godine tvrdio da je za ilegalno noćno rušenje objekata u Savamali "odgovorna gradska vlast i da ona mora snositi posledice", kao i da su to naredili "kompletni idioti".

"Rekao sam da ne mogu da glasam za predsednika Skupštine Beograda čiji je saziv odobrio štetnu koncesiju za preradu otpada. Umesto da grad zarađuje od prerade otpada, kao u celom svetu, Beograđani će stranom koncesionaru svake godine plaćati 38 miliona evra", rekao je Jovanović.

Dodao je da je "na stalna dobacivanja Gorana Vesića iz prvog reda i njegovo pozivanje na volju građana", objasnio da građani nisu glasali za Vesića "koji se na listi krio iza Vučića, balerina, penzionisanih sportista i lekara".

Potpredsednik Narodne stranke rekao je da je Siniša Mali gradonačelnik sa najviše afera u istoriji Beograda i da bi njegovo unapređenje u ministra finansija bilo isto što i "pustiti lisicu u kokošinjac".

"Mali nije znao da objasni poreklo imovine i neprekidno je bio u sukobu interesa", rekao je Jovanović.

Podsetio je da je Beograd pod upravom Malog samo prošle godine iz budžetske rezerve koja služi za pomoć najsiromašnijim opštinama, primio 2,5 miliona evra, a dobio je pomoć i u martu ove godine, uz zvanično obrazloženje da se taj novac daje "usled smanjenih prihoda budžeta Beograda".

"Upravljanje javnim finansijama na nivou cele države daje se čoveku koji nije umeo da vodi prestonicu bez pomoći budžetske rezerve i koji je lagao o visini duga Beograda, u čemu su ga demantovali i Fiskalni savet i ministar finansija", rekao je Jovanović.

(Beta, 05.11.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »