Englezi raskrinkani! Dw: Nemci nabavili Novičok još u Jeljcinovo doba i dali ga Britaniji i Americi! Zapad ga od tada proizvodi!

Kurir 18.05.2018
Englezi raskrinkani! Dw: Nemci nabavili Novičok još u Jeljcinovo doba i dali ga Britaniji i Americi! Zapad ga od tada…

Napad na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u engleskom Solzberiju u martu je bio povod za novo zatezanja odnosa između Zapada i Rusije i masovno proterivanje diplomata. Britanski istražitelji su brzo saopštili da je korišćen opasan nervni otrov iz klase novičok, koji je ponikao u Sovjetskom Savezu, a zvanični London je bez dokaza optužio Moskvu. Međutim, istina je da Zapad odavno ima Novičok i da ga proizvodi, piše Dojče vele.

Brojni poznavaoci ove tematike su upozoravali da ne treba izvlačiti preuranjene zaključke, tvrdeći da je Novičok razvijan i u zapadnim laboratorijama, makar u malim količinama kako bi se studirao ili kako bi se razvili protivotrovi i gas-maske. Western knowledge about the nerve agent, which was used to poison Sergei Skripal in the United Kingdom in March, reportedly "largely stems" from the secret mission. https://t.co/ZJVJXVh7Gf — dwnews

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »