MK grupa osvojila više od 50 nagrada na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Beta 22.05.2018

Kompanija MK grupa saopštila je danas da je osvojila više od pedeset nagrada na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu koji je održan od 15. do 20. maja.

"Poslovni sistem kompanije MK grupa je jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Srbiji, a MK komerc, Graneksport, Flora, Sunoko i Karneks su osvajanjem priznanja za poslovne uspehe i zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih proizvoda još jednom dokazali kvalitet i poslovnu izvrsnost", navodi se u saopštenju.

Finansijski direktor MK grupe Dušan Radičević istakao je da se opet pokazalo da iskustvo kompanije u oblasti agrara, preneto na prehrambeno-prerađivački sektor u okviru grupacije, donosi najbolje rezultate.

"Ponosni smo na nagrade koje smo dobili na Sajmu poljoprivrede i one su nam putokaz da smo na dobrom putu. Naš cilj je da MK grupa bude najbolji ambasador srpske privrede u regionu i Evropi, a kvalitet naših proizvoda i odlični rezultati izvoza temelji su ostvarenja tog cilja", rekao je Radičević.

Odlukom stručnog žirija MK komerc je proglašen za najvećeg izvoznika žitarica iz Srbije za 2017. godinu. Tri proizvoda Graneksporta - kukuruzni griz, palenta i kukuruzno brašno, nagrađeni su velikom zlatnom plaketom, a ta kompanija je i dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza.

Kompaniji Flora dodeljeno je priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza, a Sunoko, pored četiri zlatne medalje, dobio je i Veliki šampionski pehar za visok kvalitet šećera.

Karneks, lider u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina u Srbiji, dobio je više od četrdeset zlatnih i srebrnih medalja, kao i titulu šampiona grupe za kvalitet svojih proizvoda.

Velike zlatne medalje za kvalitet proizvoda Karneks je dobio za mesni narezak, pasulj sa slaninom, specijal šunku i domaću mesnatu slaninu.

(Beta, 05.22.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »