Mali: Dve kule praktično završene, ove godine izgradnja još četiri objekta u okviru ...

Beta 23.05.2018

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas najavio da će ove godine početi izgradnja još četiri objekta na lokaciji Beograda na vodi.

Obilazeći radove na toj lokaciji, gde je u toku izgradnja šest objekata, Mali je rekao da su prve dve stambene kule praktično završene i da se useljenje očekuje u roku od mesec do mesec i po dana.

"Beograd na vodi je najveće gradilište u ovom delu Evrope, gde dnevno radi 1.500 radnika", istakao je Mali.

On je rekao da će ove godine početi rekonstrukcija Karađorđeve ulice, a da će autobuska stanica za 18 meseci biti izmeštena na novu lokaciju na Novom Beogradu.

Do kraja ove godine, kako je kazao, trebalo bi da bude rešeno i pitanje železničkog saobraćaja, a nakon toga, kada se uklone svi koloseci i ostatak železničke infrastrukture, moći će da započne i druga faza izgradnje Beograda na vodi.

"Zgrada postojeće železničke stanice biće pretvorena u muzej, dok će Savski most biti preseljen na drugu lokaciju. Novi savski most biće ponos Beograđana, a Saobraćajni institut CIP uveliko radi projekat", rekao je Mali i dodao da bi do kraja 2019. godine trebalo da počne i izgradnja tunela koji će povezivati Savski afmiteatar sa Bulevarom despota Stefana.

(Beta, 05.23.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »