Vučić: Niko nema pravo da bude nezadovoljan predlogom Radojičića za gradonačelnika

Beta 04.06.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas niko nema pravo da bude nezadovoljan izborom hirurga i direktora Dečje bolnice u Tiršovoj Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda, za koga je rekao da je dobro rešenje.

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li su predlogom Radojičića za gradonačelnika nezadovoljni sadašnja predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i bivši gradonačelnik Siniša Mali.

"Ja koliko znam nije bilo nikakvih problema za njegov izbor. Siniša, jesi li ti negde kukao?", upitao je Vučić ministra finansija Sinišu Malog na predstavljanju jeftinih stanova u Zemunu i dodao: "Možda i jesi, ali sad nećeš da kažeš".

Vučić je rekao da Irena Vujović nema razloga da bude nezadovoljna, jer je ona važna osoba za SNS koja treba da usavrši određena znanja.

"Zoran Radojičić je bio prvi na listi i on je dobro rešenje za sve građane", kazao je Vučić i dodao da Beograd mora da se "radi i gradi".

Gradski odbor SNS danas je na sednici jednoglasno usvojio predlog da Zoran Radojičić bude novi gradonačelnik Beograda, o čemu će se odbornici Skupštine grada izjasniti 7. juna.

Ne plašim se Jeremićeve i Đilasove tužbe, rekao sam istinu

Vučić je kazao da sve što je rekao o lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću i šefu opozicione odborničke grupe Savez za Srbiju u parlamentu Beograda Draganu Đilasu apsolutna istina i ponovio da se na plaši njihovih tužbi.

Vučić je Đilasa i Jeremića nazvao lopovima, navodeći da je Đilas stekao 25 miliona evra od 2007. do 2012. godine.

"Odakle tebi toliki novac, je l' normalno da neko ima toliki novac, kako ih je stekao, lopovlukom naravno", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Zemunu.

Vučić je kazao i da je Jeremiću ambasada Katara uplatila 200.000 evra i upitao za koje usluge.

"Na slici svi oko njega uhapšeni, samo je on pošten, svima je sve jasno, jedna međunraodna kiriminalna organizacija, lopovska banda", ponovio je Vučić svoj stav od ranije zbog čega ga je Jeremić i tužio.

Govoreći o tužbama, Vučić je kazao i da on nema para da plati 50 i 100 miliona dinara koliko su tražili.

"Evo da narod zna kakve su to lopuže u krvi, oni su od mene tražili po 50 i 100 miliona da im platim, odakle meni 50 i 100 miliona, oni naučili sve u milionima, manje od toga oni ne konzumiraju", kazao je Vučić.

Država ne može da odlučuje o otkupnoj ceni maline

Predsednik Vučić izjavio je danas da država ne može i da nije na njoj da odlučuje o otkupnoj ceni maline.

"Razgovarao sam s predstavnicima malinara. Siguran sam da će država pružiti raznu vrstu podrške malinarima, ali nije na državi da odlučuje o otkupnoj ceni, niti može da odlučuje o otkupnoj ceni", kazao je Vučić povodom protesta malinara koji su blokirali magistralni put u Prijepolju.

On je dodao da tržište nije veće, a da su se pojavili novi proizvođači iz regiona, odnosno iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

"Vlada je nešto preuzela i siguran sam da će nastaviti da pruža različite podrške malinarima. Ako postoji nešto gde racionalno Vlada može da pomogne, pomoći će", kazao je predsednik novinarima u Zemunu na predstavljanju oglednog stana za pripadnike snaga bezbednosti.

Komentarišući blokirani magistralni put u Prijepolju, Vučić je ocenio da tako malinari neće doći do rešenja.

"Ako neko misli da je rešenje blokada puteva, to nije nikako. Pod pritiskom nema rešenja, ne možete da dođete da razgovarate tako kad kažete da blokirate put. Pa tu razgovora nema", istakao je Vučić.

Niko sa strane neće odlučivati gde će se kretati pripadnici vojnih jedinica

Vučić je kazao da nema nameru nikome da se pravda gde će se kretati pripadnici vojnih jednica i da takvu odluku neće donositi niko sa strane.

"Pripadnici vojske i žandarmerije slučajno nisu bili tamo gde su albanski mediji javili, ali neću da im se pravdam ni kada ih bude bilo, niti me je baš briga šta će oni da pišu i da misle", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Zemunu.

On je istakao da vrhovni vojni komadant po Ustavu ima pravo da raspoređuje pripadnike vojske i žandarmerije gde god želi i da niko sa strane neće odlučivati o njihovom kretanju.

"Ovom zemljom neće da upravlja niko sa strane, neće ni sprski ni albanski mediji, zna se da ćemo da obavljamo naše poslove u skladu sa interesima naših građana", kazao je Vučić.

Prištinski mediji objavili su danas da su redovna srpska vojska i žandarmerija raspoređeni u nedelju ujutro u blizini administrativnog prelaza s Kosovom na Jarinju.

Dao sam podršku fudbalerima jer se moraju motivisati

Vučić je kazao da je dao podršku fudbalerima Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji jer će ih to motivisati da predstave državu i tako dovedu turiste u zemlju.

"Naše je da motivišemo naše momke da se bore za našu zemlju, da nam zemlja bude još punija stranih turista i da možemo da radimo i zaradimo još više", kazao je Vučić povodom obećanja da će državni tim dobiti 10 miliona evra ukoliko osvoji turnir.

On je ocenio da od fudbalske reprezentacije Srbije ima pet ili šest kvalitetnijih reprezentacija, ali da mogu da pobede i kvalitetnije reprezentacije.

Vučić je kazao da država danas svim timovima koji osvoje nagrade isplaćuje nagradu u roku od tri dana, dok se, kako je istakao, nekada čekalo po dve godine.

"Mi smo nagrade utrostručili. A da su tražili više, mogli su da dobiju još više, ali nisu tražili. Znate li šta znači za Srbiju biti prvak sveta u fudbalu", rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da su uradili "najčistiju stvar" i da će bodriti fudbalere, a šta će da urade, to je do njihovog umeća i znanja trenera.

"Verujem da ćemo da se radujemo", istakao je Vučić.

(Beta, 06.04.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »