Stamatović: Malinari ne treba da odustanu od protesta

Beta 06.06.2018

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović danas je ocenio da vlast daje prazna obećanja malinarima i poručio im da ne odustaju od protesta dok ne budu zaštićeni "od ucena hladnjačara i njihovih beogradskih gazda".

"Na kakve je nove gadosti spreman naprednjački režim u kampanji omalovažavanja i ponižavanja srpskih malinara koje optužuje da uništavaju prijepolju privredu", upitao je Stamatović povodom odluke malinara da odustanu od blokade puta Prijepolje–Bijelo polje, koju su počeli u subotu jer su nezadovoljni otkupnom cenom maline.

Oni su sinoć su posle sastanka sa narodnim poslanikom s liste SNS-a Krstom Janjuševićem odlučili da privremeno obustave protest dok ne razgovaraju sa ministrom poljoprivrede.

Stamatović je kazao da je Janjušević "lokalni stranački komesar koji je doneo praznu pošiljku iz Beograda u kojoj se kaže da država ne može sa garantuje otkupnu cenu malina, ali da je spremna na kompromis i razgovor".

"Za nastavak prevare malinara sada je angažovan 'storuki Krsta, stručnjak za industrijski menadžment', čiji je zadatak da u Zapadnoj Srbiji uništi i ono malo zdrave privrede i proizvodnje, a za šta ga je posebno preporučila nekadašnja funkcija pomoćnika predsednika opštine Priboj, zaduženog za lokalni i ekonomski razvoj", rekao je Stamatović.

Po oceni Stamatovića, malinari treba da se udruže i organizuju kako bi se zaštitili od ucena hladnjačara koji im nude niske otkupne cene.  

"Aktuelni režim godinama unazad brutalno laže malinare, ali ih i u hodu 'mitraljira' sve novim i novim lažnim obećanjima, od najave najmanje dve fabrike za preradu maline, u Arilju i Požegi, o čemu je, tokom predizborne kampanje za lokalne izbore u Sevojnu govorio i (ministar Branislav) Nedimović koji i danas bezobrazno preti da o ceni malina neće da razgovara", rekao je Stamatović, saopštila je Zdrava Srbija.

(Beta, 06.06.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »