Ministar poljoprivrede Srbije najavio malinarima subvencije

Beta 07.06.2018

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Branislav Nedimović danas je na sastanku u Beogradu s proizvođačima malina rekao da postoji spremnost da im se pomogne subvencijama, da bi im se smanjili troškovi proizvodnje i da bi kupili repromaterijal.

Nedimović je razgovarao s predstavnicima Udruženja "Limska dolina" iz Prijepolja i iz Priboja, i Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Sastanak je dogovoren pošto su malinari, nezadovoljni otupnom cenom i podrškom države, krajem prošle i početkom ove nedelje u Prijepolju blokirali magistralni puta ka Crnoj Gori.

Saopšteno je da je na današnjem sastanku postignut dogovor da zbog "poremećaja na tržištu", Ministarstvo poljoprivrede "obezbedi komunikaciju" predstavnika proizvođača i otkupljivača malina "u cilju ravnomernog snošenja troškova koji su rezultat aktuelnih dešavanja u toj poljoprivrednoj proizvođi".

Očekuje se da Nacionalni savet za malinu utvrdi cene proizvodnje maline u raznim krajevima Srbije, i krajnje izvozne cene tog voća.

Dogovoreno je da se zajednički "obezbedi investitor" koji bi izgradio "prerađivačke kapacitete". čime bi se proizvođačima obezbedio sigurniji plasman maline.

(Beta, 06.07.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »