Radeta (SRS): Omerović krađom naneo veliku štetu Skupštini i državi (VIDEO)

Beta 07.06.2018

Potpredsednica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta ocenila je danas da je poslanik vladajuće koalicije Meho Omerović na aerodromu u Frankfurtu "počinio brutalnu krađu kozmetičkih proizvoda" čime je naneo "veliku štetu i sramotu i parlamentu i državi Srbiji", zbog čega će SRS insistirati da se "to pitanje razreši do kraja".

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Radeta je rekla da "samo može da pretpostavi kakvoj će torturi biti izloženi drugi poslanici" koji budu putovali preko aerodroma u Frankfurtu zbog toga što je Omerović "obrukao i sebe i Skupštinu i državu Srbiju", i još se pozvao na imunitet pokazavši nemačkim policajcima službeni pasoš.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Meho Omerović ranije je izjavio da je "imao neprijatnost" sa aerodromskim obezbeđenjem u Frankfurtu jer je u "fri šopu" osetio "snažne stomačne tegobe", te je "morao da požuri u toalet", zbog čega nije stigao da plati račun.

Radeta je, međutim, ocenila da se radi o "brutalnoj krađi" i pozvala SDPS i vladajuću Srpsku naprednu stranku da se "pozabave tim problemom" jer je Omerović izabran na listi vladajuće koalicije.

"To je odgovornost i jednih i drugih, bez obzira što mandati neustavnom odlukom Ustavnog suda pripadaju poslanicima. Oni bi morali da se pozabave ovim problemom. Jer ako misle da ćemo, po onoj narodnoj 'svako čudo za tri dana', zaboraviti ovaj slučaj - nećemo! Nećemo ispuštati tu temu dokle god on (Omerović) sedi u Skupštini", rekla je ona.

Poslanica SRS je podsetila da će uskoro na dnevnom redu biti predlozi zakona o lokalnim vlastima i Nacionalnom savetu nacionalnih manjina, a da je upravo Omerović predsednik resornog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

"Ne znamo kako vladajuća većina zamišlja da Meho Omerović predsedava tom odboru? To se neće desiti!", rekla je Radeta i podsetila da je on član i Odbora za kontrolu službi bezbednosti, te je "pravo pitanje" kako će on ubuduće dobiti uverenje da je prošao bezbednosnu proveru.CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta, 06.07.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »