Narodna stranka: Novo postavljenje u Srpskoj listi još jedan Vučićev potez ka stolici za ...

Beta 09.06.2018

Narodna stranka ocenila je danas da je postavljenje Milana Radojičića za potpredsednika Srpske liste "nastavak politike jačanja kriminalnih struktura na Kosovu koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić" ali i "još jedan Vučićev potez ka stolici za Kosovo u UN". 

Navodeći da je Radojičić "čovek iz senke, koji je do sada bio neformalni centar moći iz kojeg su se vodili Vučićevi privatni i državni poslovi u Kosovskoj Mitrovici i na celom Kosovu", Narodna stranka je ocenila da se "čak i članovi SNS-a iskreno stide što sa čovekom koga na severu Kosova zovu 'kralj Milan' i doživljavaju kao kriminalca, dele političku partiju".

"Postavljenje Radojičića je i put za otvaranje scenarija u kome će, kada upravo zbog ovakvih poteza situacija na Kosovu eskalira, Vučić svoj pristanak da Kosovo dobije stolicu u UN prikazati građanima Srbije kao iznuđeno sredstvo da spreči rat i zaštiti Srbe, a ne bezuslovnu kapitulaciju njegove politike", stoji u saopštenju.

Narodna stranka je navela i da su Radojičić "i njegov kum Zvonko Veselinović i do sada imali stvarnu vlast na severu Kosova, gde vladaju kriminalne bande koje blisko sarađuju sa albanskim kriminalcima i koje svoje operacije nesmetano šire i po centralnoj Srbiji, uz dozvolu vlasti u Beogradu".

Ta partija je najavila da će preko svojih poslanika u Skupštini Srbije zatražiti održavanje sednice parlamenta posevećene Kosovu i Metohiji kako bi sprečila "Vučićev plan da obezebedi Kosovu stolicu u UN na putu do konačne predaje Kosova".

(Beta, 09.06.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »