Meksiko pobedio Nemačku na SP

Beta 17.06.2018

Fudbalska reprezentacija Meksika pobedila je danas u Moskvi branioca titule Nemačku sa 1:0, prvoj utakmci Grupe F na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Jedini gol na stadionu Lužnjiki postigao je Irving Lozano u 35. minutu.

Druga utakmica Grupe F igra se večeras od 20 časova, između Švedske i Južne Koreje.

 

Ekipe su na početku napadale, ali je Meksiko imao ozbiljnije šanse preko Lozana, Migela Lajuna, Ektora Erere i Ektora Morena.

U 18. minutu u šansi je bio i Havijer Ernandes, a dva minuta kasnije sa druge strane gol Meksika pokušao je da ugrozi Timo Verner.

U 35. minutu Meksiko je poveo posle kontranapada. Ernandes je dodao loptu do Lozana, koji je ušao u šesnaesterac i poslao je u mrežu.

Četiri minuta kasnije aktuelni svetski prvak mogao je da izjednači, ali je Toni Kros iz slobodnog udarca pogodio prečku, pa je njegova ekipa završila poluvreme sa golom zaostatka.

Nemačka je zaigrala ofanzivnije u nastavku, Džošua Kimih pokušao je u 65. minutu, ali je poslao loptu za malo preko prečke, dok je dva minuta kasnije u dobroj prilici bio Julijan Draksler, a odbrana Meksika na vreme je izbacila loptu ispred svog gola.

U 78. minutu odbrana Meksika dobro je reagovala i kod šuta Tomasa Milera, dok je sa druge strane Lajun loše šutirao sa ivice šesnaesterca.    

U završnici utakmice pokušavali su Miler, Toni Kros i Džulijan Brant, ali nisu bili precizni, Meksiko se dobro odbranio i pobedom nad braniocem titule, koji je slabo odigrao, počeo takmičenje na Mundijalu.

Utakmicu je obeležio i meksički reprezentativac Rafael Markes, koji je ušao u igru u 74. minutu i tako zaigrao na svom petom Svetskom prvenstvu. On je izjednačio rekord sunarodnika Antonija Karbahala i Nemca Lotara Mateusa.

U drugom kolu, 23. juna, Meksiko će igrati protiv Južne Koreje, a Nemačka protiv Švedske.

(Beta, 06.17.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »