LSV obeležava 28 godina postojanja

Beta 14.07.2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas će obeležiti 28 godina od osnivanja, a tim povodom stranka je navela da će nastaviti svoju borbu protiv šovinizma, borbu za decentralizaciju Srbije i autonomiju Vojvodine.

"I dalje traje borba za vraćanje Naftagasa građanima Vojvodine. LSV se nikada neće pomiriti sa činjenicom da će strani državljani slobodno kupovati poljoprivredno zemljištve. Borba za vraćanje svih oduzetih bogatstava Vojvodine vodiće se do konačnog uspeha i konačno ćemo staviti tačku na pljačku", navodi se u saopštenju.

LSV je ocenila da je borba stranke u prethodnih 28 godina "primer doslednosti i požrtvovanja", jer se stranka nije odricala svojih glavnih političkih principa, ni u vreme represivnog režima Slobodana Miloševića, kada su članovi stranke zbog svojih hrabrih antiratnih stavova i aktivnosti bili hapšeni i proganjani.

"Branili smo svoje komšije i u ratnom vihoru snažno poručili: Nećemo da se delimo, nećemo da se selimo! Represivne metode Miloševićevog režima nisu nas sputale u doslednoj borbi za principe građanskog društva, demokratiju, antifašizam, te poštovanje ljudskih i manjinskih prava", piše u saopštenju.

LSV je pozvao građane i građanke da im se pridruže u toj političkoj borbi.

(Beta, 07.14.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »