GG Srbobranci za Srbobran: Brojne nepravilnosti za izborima za mesne zajednice u Srbobranu

Beta 15.07.2018

Tibor Barna iz Grupe građana "Srbobranci za Srbobran" optužio je lokalne vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) da se koriste različitim manipulacijama i pritiscima na glasače na današnjim izborima za savete mesnih zajednica u Srbobranu."Kod nas je sve po starom, kao što uvek biva u poslednje vreme kada su izbori. Situacija je, malo je reći, teška i komplikovana. To je prevršilo svaku meru", rekao je Barna agenciji Beta.

Naveo je da je broj glasačkih mesta na tim izborima smanjen sa 22 na sedam i da niko od građana nije dobio poziv na glasanje.

On tvrdi i da obaveštenja za nova biračka mesta nisu bila pravovremena, zbog čega je tek jutros na starim biračkim mestima istaknuto gde treba da se glasa.

"Pošto je nezakonito promenjen Statut opštine pa sada političke partije mogu da predlažu kandidate za Savete MZ, mi smo kao grupa građana predali listu, međutim u proširenom sastavu na izbornim mestima nemamo svoje predstavnike. Tek danas oko 13 sati su dozvolili posmatračima da ceo dan budu na biralištima", ispričao je Barna.

Dodao je da su uočene i druge "uobičajene" nepravilnosti, kao što je organizovani prevoz glasača SNS-a na glasačka mesta.

Andrijana Milošev kazala je da su aktivisti vladajuće stranke pre izbora išli od kuće do kuće i delili pakete "svojim glasačima".

"Samo oni koji hoće da glasaju za njih bili su obavešteni o izborima", kazala je Andrijana Milošev agenciji Beta i dodala da je obaveštenje o izborima bilo objavljeno samo na zvaničnom sajtu opštine, iako u Srborbanu mnogi građani nemaju pristup internetu.

(Beta, 07.15.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »