Stamatović: EU u Briselu da nametne temu istrage ubistva Ivanovića

Beta 17.07.2018

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas visoku predstavnicu Federiku Mogerini da u Briselu, na narednoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, kao prvu i najvažniju temu postavi analizu saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića do kojih su dve strane došle u proteklih šest meseci. 

U pisanoj izjavi, Stamatović je od tužilaštva i ministra unutrašnjih poslova Srbije zatražio da već danas saopšte imena nalogodavaca, kreatora i finansijera, kako se izrazio, "huškačkog propagandnog spota" protiv Ivanovića koji je emitovan na televiziji, jer smatra da to može biti prvi indirektan trag za ozbiljnu istragu motiva ubistva. 

Stamatović je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na dan ubistva porodici Ivanovića i celokupnoj javnosti obećao da će srpske bezbednosne službe za 15 dana saopštiti svoja saznanja o tom zločinu, ali da se to još nije dogodilo. 

"Podsećam Javno tužilaštvo čiju (ne)pristrasnost dovodi u pitanje čak i Venecijanska komisija, da, po sili zakona, mora da istraži ovaj zločin, uključujući i ulogu pomenute televizije, ali i Regulatornog tela za elektronske medije koje je, mimo svih zakona, nekome 'dalo zeleno svetlo' za emitovanje TV 'poternice' koja je više ličila na poziv za ubistvo nego na stranački spot Vučićeve Srpske liste", naveo je Stamatović. 

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici iz vatrenog oružja, ispred prostorija te stranke. Njegov ubica još nije pronađen.

(Beta, 07.17.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »