Novaković: Simbol Novog Sada postaje simbol nesposobne vladavine SNS

Beta 17.07.2018

Narodna stranka izražava zabrinutost zbog sve češćih, direktnih i indirektnih, najava da bi Sportsko-poslovni centar "Vojvodina", čuveni SPENS, simbol Novog Sada, mogao postati žrtva bahatog i neodgovornog odnosa gradskih vlasti prema ovom zdanju, izjavio je danas poverenik te stranke za Novi Sad Borislav Novaković.

"Pre tačno godinu dana gradonačelnik Miloš Vučević obećao je da će do kraja 2017. godine biti doneta strateška odluka o rešavanju problema SPENS-a, a u ovom trenutku ne samo da nema rešenja, već je neodgovornom politikom problem ovog javnog preduzeća doveden na prag situacije u kojoj rešenje neće biti moguće", rekao je Novaković i dodao da je najveći problem najava mogućeg javno-privatnog partnerstva za SPENS, ali i za druga javna preduzeća.

Upitao je šta je sa najavljenim višemilionskim investicijama u SPENS, zašto se odbijaju svi konkretni predlozi i konkretne ponude za izlazak iz trenutne situacije i zbog čega grad konstantno ulaže u konkurenciju i guši SPENS, između ostalog i time što u budžetu gotovo ne opredeljuje sredstva SPENS-u.

"Poznato je da se model javno-privatnog partnerstva, koji primenjuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a koji je testiran u JKP Stan, pokazao kao katastrofalan. Taj rušilački model podrazumeva da se najpre kriminalno lošim upravljanjem potpuno ekonomski uništi preduzeće, a kada dug preduzeća postane veći od osnovnog kapitala, kao što je slučaj u SPENS-u, onda se alarmira javnost dušebrižnim upozorenjima da je ta firma teret za funkcionisanje grad", kazao je Novaković.

Naveo je bi epilog tog scenarija bio da Vučević predloži "spasonosno rešenje" odnosno javno-privatno partnerstvo, odnosno privatizaciju.

"Narodna stranka neće dozvoliti da Novi Sad i  SPENS budu neme žrtve ovog lažnog predstavljanja i zato od Miloša Vučevića tražimo da objasni kako je dug SPENS-a za kratko vreme narastao na preko pet miliona evra, sa tendencijom konstantnog rasta", naveo je Novakovć, a prenela Narodna stranka.

Istakao je da je SPENS simbol Novog Sada i deo urbanog identiteta grada, proizvod onog što su generacije stvarale.

"Odbijamo da prihvatimo da je SPENS teret građanima Novog Sada i da je ovaj centar svetskih sportskih manifestacija nešto što je nepotrebno Novom Sadu", rekao je Novaković.

(Beta, 07.17.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »