Aleksić: O nacionalnim interesima Srbije vode se tajni pregovori

Beta 17.07.2018

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je premijerku Anu Brnabić i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića o čemu se pregovara u Briselu, a predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto ignoriše zahtev poslanika Narodne stranke o sazivanju posebne sednice o Kosovu i Metohiji.

"Mi se danas suočavamo sa tajnim pregovorima o pitanjima koja se tiču nacionalnih interesa Srbije, a na koji način se vode pregovori najbolje se vidi iz kontradiktornih izjava koje daju predstavnici vlasti počev od predsednika, preko premijerke do svih drugih zvaničnika", kazao je Aleksić, a navodi se u saopštenju Narodne stranke.

On je rekao i da je od potpisivanja Briselskog sporazuma Kosovu dodeljen državni pozivni broj, predata kompletna sudska, izvršna i zakonodavna vlast, kao i da su "ustanovljeni granični prelazi".

Aleksić je rekao da je vlast navela da nastavka dijaloga neće biti dok se ne otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je uslov za razgovore u Briselu "da nema napada na Srbe, nema pokušaja zauzimanja teritorija na severu, hapšenja kako kome padne na pamet" i upitao ga da objasni koji su bili razlozi za nastavak dijaloga.

On je dodao i da je Vučić obećao da će sa predlogom rešenja za Kosovo izaći pred poslanike u aprilu.

"Čuli smo i da neće ništa potpisivati, da ćemo sada ići na referendum kako bi građani preuzeli odgovornost umesto njega za njegovu veleizdaju", rekao je Aleksić.

(Beta, 07.17.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »