Srpska lista: U Briselu ne treba odbacivati nijednu temu razgovora

Beta 25.07.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije o političko-bezbednosnoj situaciji, procesu dijaloga Beograda i Prištine i značaju koordiniranog delovanja sa vlastima u Beogradu.

Predstavnici Srpske liste, među kojima su bili i Goran Rakić, Milan Radojičić, Nenad Rikalo, Srđan Popović i Dalibor Jeftić, tokom susreta u Palati Srbija naveli su da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora, i da rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Srbije i srpskog naroda u celini. 

Đurić je, kako se navodi u saopštenju, ukazao ne potrebu koordinisanog delovanja vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste u prištinskim institucijama, kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih interesa.

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pružili su punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu i Metohiji reše pronalaženjem kompromisnog rešenja, koje će biti garant opstanka i napretka srpskog naroda u pokrajini.

U delegaciji Srpske liste, koju je predvodio predsednik Goran Rakić, bili su politički predstavnici Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova i Metohije.

(Beta, 07.25.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »