Vučić jedan od 80 lidera na komemoraciji i Forumu o miru u Parizu u novembru

Beta 21.08.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedan je od zvaničnika koji je pozvan da u Parizu prisustvuje obeležavanju 100. godišnjice kraja Prvog svetskog rata na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona, potvrđeno je danas agenciji Beta u Ambasadi Francuske.Otpravnik poslova ambasade Francuske Nikola Faj rekao je da Makron jeste uputio poziv za više od 80 šefova država i vlada i zvaničnika evropskih i međunarodnih organizacija da prisustvuju ceremoniji povodom Dana primirja 11. novembra i otvaranju prvog izdanja Pariskog foruma o miru.

"Predsednik Makron pozvao je lidere više od 80 zemalja, uključujući Srbiju, i zvaničnike evropskih institucija i više međunarodnih organizacija na komemoraciju 11. novembra i na otvaranje Pariskog foruma o miru", naveo je Faj.

I ranije je najavljivano da će Makron u Pariz povodom godišnjice proglašenja primirja 11. novembra 1918. pozvati šefove svih država koje su učestvovale u Prvom svetskom ratu.

Prvo izdanje Pariskog foruma o miru održaće se od 11. do 13. novembra.

Forum ima za cilj da postane godišnji skup na kome će biti predstavljeni projekti, ideje i inicijative koji mogu efikasno da doprinesu boljoj međunarodnoj saradnji u suočavanju s najvećim svetskim izazovima, globalizaciji koja je pravednija i ravnopravnija i jednom efikasnijem multilateralizmu. 

(Beta, 08.21.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »