Vuk Jeremić pozvao premijerku Brnabić na televizijski duel

Beta 22.08.2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić na televizijski duel na Radio-televiziji Srbije, povodom polemike u kojoj je Jeremić objavio dokumente za koje tvrdi da dokazuju da je premijerka u sukobu interesa, jer kompanija njenog brata Igora Brnabića radi unosne poslove sa državom.

"Meni bi to bilo prvo gostovanje na RTS od osnivanja Narodne stranke. Može?", upitao je Jeremić predsednicu vlade na društvenoj mreži Tviter, uz opasku da bi jednostavan način da premijerka doprinese upristojenju javne debate bio da jednom lideru opozicije u odgovoru uzvrati sa "Vi".

Ana Brnabić je na Tviteru prethodno objavila da "ne može da se valja u blatu" sa Jeremićem i da nema vremena da odgovara na "svaku tvoju laž i uvredu".

"Čoveče, da li si ti uopšte svestan u kakvom stanju ste zemlju ostavili i šta sada sve treba uraditi", navela je Ana Brnabić.

Polemika na Tviteru predsednika Narodne stranke i premijerke je počela kada je Jeremić objavio odluku preduzeća "Elektromreže Srbije" kojom je posao vredan 10,6 miliona dinara dodeljen firmi "Asseco SEE", na čijem je čelu Igor Brnabić, a u odluci se navodi i da je ta kompanija jedina blagovremeno poslala ponudu.

Jeremić je potom objavio i okvirni sporazum Uprave za zajedničke poslove republičkih organa sa firmom "Asseco SEE", o pružanju usluge održavanja komunikacione opreme "Cisco Citrix" Poreske uprave.

Predsednik Narodne stranke je pre toga na Tviteru objavio da se porodica Brnabić nalazi u očiglednom sukobu interesa i obećao da će u budućnosti za to odgovarati, na šta je premijerka reagovala.

"Vuče, čestitam ti na još jednom muškom i junačkom napadu. Nešto si ti ipak pogrešio… Nisam ja dobila 200.000 dolara od katarske ambasade u Berlinu, nego ti. A, što se lopovluka i korupcije tiče, ti i tvoje kolege neprevaziđeni ste u savremenoj srpskoj istoriji. 'Aj ostaj mi zdravo!'", odgovorila je Ana Brnabić Jeremiću.

Ana Brnabić je na Tviteru objavila i da je firma "Asseco" jedna od mnogih kompanija koje se bave izradom platnih i kreditnih kartica, a da je "čula i da je u vlasništvu njenog brata", te da ta firma nema nikakav interes da se u Srbiji izdaje "Dina" kartica, a ne i ostale kartice.

(Beta, 08.22.2018)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »