Lutovac (DS) : Savez za Srbiju odluke će donositi konsenzusom

Beta 22.08.2018

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će se u Savezu za Srbiju odluke donositi konsenzusom i da će Savez promovisati političku kulturu i uvažavanje drugačijeg mišljenja.On je za N1 rekao da će stranke koje će činiti taj savez raditi na terenu i razgovarati sa građanima.

Povodom kritika da su u savezu stranke sa različitim idejama o budućnosti Srbije on je kazao, da u Savezu za Srbiju svaka stranka stavlja svoje posebnosti i idelologije po strani, kako bi ostvarili neke univerzalne vrednosti.On je naveo i da se savezu zamera raznorodnost, a da "niko ne postavlja pitanje o tome kako onaj koji vlada može u svom okrilju da ima i one koji su za vojni savez sa Rusijom i one koji su za NATO".Osnivačka skupština Saveza za promenu inače trebalo bi da bude održana 2. septembra.

U Savezu za Srbiju osim Demokratske strake je u bivši lider DS i bivši gradonačelnik Beograda Drafgan Đilas, Narodna stranka Vuka Jeremića, Srpski pokret Dveri, Levica Srbije, Sindikat Sloga, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.

Spekuliše se da bi podršku tom savezu mogla da pruži i Demokratska stranka Srbije.

(Beta, 08.22.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »