Hoti: Marku Đuriću nije zabranjen ulazak na Kosovo

Beta 05.09.2018

Zamenik komandanta Regionalne policije za sever Kosova Besim Hoti izjavio je da direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, Marku Đuriću nije zabranjen ulaz na Kosovo već se sa prelaza Jarinje vratio iz njemu poznatih razloga.  Srpski mediji su danas javili kako je Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo.

Hoti je za prištinski portal Lajmi rekao da je Đurić imao dozvolu za posetu Kosovu.

"Nije zabranjen ulazak, on je imao dozvolu za ulazak na Kosovo, ali zašto se vratio, za to je imao svoje razloge", rekao je Hoti.

Na informacije da Đuriću nije dozvoljen ulazak na Kosovo je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova Kosova koje je ocenilo da je predstava koju je igrao Đurić - da mu nije dozvoljen ulazak na Kosovo, nije istinita i da predstavlja pokušaj da se pred očima javnosti pokaže kako je Kosovo strana koja ne sarađuje.

"U cilju tačnog informisanja javnosti želimo da vas obavestimo da na osnovu pravila i procedura, MIP Kosova je nakon prijema zahteva za posetu od strane Marka Đurića istu prihvatilo i ona je preneta Đuriću i nadležnim vlastima", navodi se u saopštenju MIP Kosova.

(Beta, 09.05.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »