Ros: Američke kompanije u Srbiji da pomognu na putu ka EU

Beta 06.09.2018

Ministar trgovine SAD Vilbur Ros izjavio je danas u Beogradu da želi da američke kompanije u Srbiji pomognu na putu Srbije u Evropsku uniju.

Ros je na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazio zadovoljstvo što je danas potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture i dodao da će on "produbiti veze" dva naroda.

"Neke od američkih najuspešniih i najprepoznatljivijih tehnoloških kompanija su već aktivne ovde. Želimo da se uverimo da su oni vaši partneri u rastu i razvoju i da njihovo prisustvo ovde pomogne da se podrži vaše članstvo u EU", rekao je Ros.

Visoki američki zvaničnik je rekao da Srbija ima važnu stratešku lokacija u globalnoj trgovini s obzirom da je na raskrsnici između Azije i Evrope..

"S obzirom na veze koje su stvorene i mogućnosti za uzajamni ekonomski rast, mi se radujemo daljoj saradnji s vladom Srbije", rekao je Ros.

Američke kompanije su lideri u oblasti inovacija, kreativnosti, digitalne tehnologije i transparentnosti u ugovaranju i finansiranju, rekao je Ros je i dodao da one nude najbolje vrednosti zato što obezbeđuju najnaprednije tehnologije.

Ros je rekao da u Srbiji postoji "ogroman tehnički talenat" i dodao da je najinovativniji svetski proizvođač električnih automobila dobio po naučniku Nikoli Tesli.

"Imate prelepu zemlju, dobru hranu i bogatu istoriju. Imate puno toga da budete ponosni", rekao je on.

(Beta, 09.06.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »