Srbija i SAD potpisale Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture

Beta 06.09.2018

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador Kajl Skot u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra trgovine Vilbura Rosa potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture.Mihajlovićeva je u saopštenju Ministarstva navela da memorandum potvrđuje jačanje poslovnih veza dve države i promoviše učešće američkih kompanija u infrastrukturu Srbije.

"Ova namera biće realizovana tako što će Srbija omogućiti razmenu informacija o prioritetnim infrastrukturnim projektima sa SAD, dok će SAD sa svoje strane promovisati učešće američkih kompanija u infrastrukturnim projektima u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Kako se objašnjava, memorandumom se izražava i namera da se u Srbiji podstiče stvaranje investicionog okvira koji je otvoren i nediskriminatorski i daje jednake uslove za sve.

"Obe strane potvrđuju važnost visokih standarda koji se odnose na zdravlje, bezbednost, životnu sredinu, rad, transparentnost i dobro upravljanje infrastrukturnim projektima, kao i podršku otvorenim i odgovornim tenderskim procedurama i procedurama nabavki", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 09.06.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »