Vučić naredio prekid komunikacije sa kosovskom policijom i Kforom povodom posete

Beta 07.09.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je vojsci, a zatim zatražio od policije i Bezbednosno informativne agencije, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji Kosova, a povodom njegove posete.Predsednik Srbije danas će boraviti u Briselu, gde je zakazan sastanak sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, ali će se Vučić, prema rečima ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, danas sigurno sastati sa visokom predstavnicom za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federikom Mogerini, dok će o drugim sastancima dolučiti na licu mesta.

Vučić će večeras doneti odluku o mogućem odlasku na Kosovo i Metohiju, javlja RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da se prekine komunikacija sa kosovskom policijom i Kforom.

"Predsednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom", rekao je Stefanović za televiziju Prva.

Upitan šta bi savetovao predsedniku Vučiću, da li da ide na Kosovo za vikend, Stefanović je rekao da će razgovarati kada se on vrati iz Brisela i čuju šta se tamo dešavalo i da će to uticati na odluku.

"Ako predsednik odluči da ide na Kosovo i Metohiju, njega tamo niko neće hapsiti. Dobro poznajem i njega i one koji idu s njim", rekao je Stefanović.

On je dodao da je Vučić sinoć oko 22 sata održao sastanak sa najbližim saradnicima, na kojem su bili prisustni i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i premijerka Srbije Ana Brnabić i da je dogovoreno da ide u Brisel.

(Beta, 09.07.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »