Francuski ambasador pozvao Srbiju i Kosovo da ulože sve napore za nastavak dijaloga

Beta 07.09.2018

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio je danas da se nada da nije reč o zastoju u pregovorima Beograda i Prištine i pozvao obe strane da ulože "sve napore" da dijalog o normalizaciji odnosa bude nastavljen.

Upitan da prokomentariše najnoviji zastoj u pregovorima Beograda i Prištine, Mondoloni je za agenciju Beta rekao da se nada da će danas biti održan sastanak predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

"Nadam se da nije zastoj, nadamo se da će sastanak danas biti održan i da će biti produktivan. Podržavamo napore obe strane i visoke predstavnice EU Federike Mogerini da pokušaju da dođu do rešenja", kazao je francuski ambasador.

On je naveo da Francuska podržava postizanje "pravno obavezujućeg sporazuma Beograda i Prištine koji bi otvorio vrata za trajno rešenje konflikta" i dodao da dve strane "treba da postignu kompromis zbog budućnosti obe zemlje".

"Mislimo da postoji prostor za manevar i da prozor mogućnosti ne treba da bude zatvoren. Ohrabrujem obe strane da se ponašaju smireno i da ulože sve napore da dijalog bude nastavljen", rekao je Mondoloni.

(Beta, 09.07.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »