Mihajlović: Poseta Kini važna za modernizaciju infrastrukture

Beta 16.09.2018

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je poseta Kini važna za odnose dve zemlje, za nastavak modernizacije infrastrukture, kao i za nove investicije kineskih kompanija u Srbiji.

"Nisu to samo ulaganja i dobri odnosi u infrastrukturnim projektima, već i u energetici, turizmu i industriji. Ova poseta će pokazati da nije samo infrastruktura koja je glavna, nego da zajedno sa njom idu i ulaganja drugih kineskih kompanija", rekla je Mihajlović koja je i predsedavajuća srpskog dela Mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Kine i Srbije.

Ona je po dolasku u Peking istakla da je za Srbiju veoma važno što će tokom posete biti potpisano više sporazuma, između ostalih i finansijski ugovor za nastavak izgradnje Obilaznice oko Beograda, na deonici od Ostružnice do Bubanj potoka.

"Izvođači na tom projektu su kineska kompanija Sinohidro zajedno sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt. Dugo smo pregovarali ovaj finansijski sporazum i veoma sam zadovoljna što će tokom posete Kini ugovor biti i potpisan", rekla je ona.

Dodala je i da je kineska Eksim banka odobrila finansijski ugovor za deonicu auto-puta na Koridoru 11 od Preljine do Požege i da se očekuje da će u narednih mesec dana taj ugovor biti i potpisan.

"Nema prepreka da izgradnja te deonice počne 1. marta", dodala je Mihajlović.

(Beta, 09.16.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »