Stamatović: Pink da objavi ko je naručilac spota o Ivanoviću mesec dana pre ubistva

Beta 17.09.2018

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović naveo je da ta polička stranka zahteva da televizija Pink, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) i nadležni organi pomognu u istrazi ubistva lidera Građanaske inicijative SDP Olivera Ivanovića tako što će objaviti ko je naručilac i finansijer televizijskog spota o Ivanoviću koji je emitovan mesec dana pre ubistva.

Stamatović je u saopštenju ocenio da je tim spotom "otvorena sezona lova na Olivera".

On je naveo da umesto odgovora "gazda Pinka tera šegu sa porodicom pokojnog Ivanovića", a da moćnici iz vrha vlasti onima koji "previše pitaju" crtaju mete na čelo.

Stamatović je naveo da Pink kao prenosilac oglasa solidarno odgovoran sa oglašivačem za sadržaj poruke koja je suprotna zakonu, ali da ima i pravo da preuzme i isključivu obavezu ui odgovornost za posledice te poruke.

"Mi nemamo ništa protiv da TV "Pink" i Željko Mitrović, zaštite svoje političke patrone iz vlasti, tako što će preuzeti odgovornost na sebe, ali onda moraju da preuzmu i sve konsekvence iz člana 79 ovog zakona koji nalaže da se pravnom licu (TV Pink ) i njegovom odgovornom licu (Mitrović), ako odbiju da omoguće uvid u podatke o spornoj oglasnoj poruci, izriče zaštitna mera zabrane vršenja poslova u trajanju od šest meseci do godinu dana", naveo je Stamatović.

On je dodao da je REM, prema zakonu, dužan da prenosiocu poruke, odnosno Pinku, izrekne meru u skaldu sa zakonom koji uređuje elektronske medije i da ima ovlašćenje i obavezu da izrekne meru oduzimanja dozviole u trajanju od 30 dana.

(Beta, 09.17.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »