Božović (DS): Penzionerima mora biti vraćeno ono što im je oduzeto od 2014.

Beta 21.09.2018

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija neće penzionerima doneti pravdu niti će im vratiti otetu imovinu.

"Predložene izmene zakona o PIO pokazuju da režim namerava da održi stanje u kom primanja penzionera u Srbiji zavise od milostinje i dobre volje onih koji su na vlasti, a ne od njihovog radnog veka i onoga što su uplaćivali u penzioni fond", ocenio je Božović u pisanoj izjavi.

Povodom današnje sednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o ukidanju zakonskih odredbi po kojima su penzije smanjene 2014. godine, Božović je podsetio da su opozicione stranke ranije predlagale da se osim ukidanja zakona o smanjenju penzija tom delu stanovništva vrati sve što im je oduzeto u tom periodu.

"Penzije su imovinsko pravo, one nisu penzionerima dodeljene proizvoljno nego su ih sami tokom godina uplaćivali i niko nema pravo da im ih oduzme, baš kao što niko nema pravo da drugome oduzme deo stana ili posegne u njihov novčanik ili bankovni račun i uzme onoliko novca koliko želi", dodao je on.

Poslanik DS je upozorio da ne samo što uzete penzije neće biti vraćene već će ubuduće njihova visina zavisiti od "dobre volje i marketinških potreba nekoga iz vlasti".

"Nećemo odustati od toga da se ono što je oteto penzionerima mora vratiti i da im penzije moraju biti baš onolike koliko su zaradili. Nećemo pristati na to da se ono što im se duguje nikada ne vrati i da ih sada ponižavaju tražeći od njih da zaborave hiljade dinara koje su im oduzete. Već smo jednom vratili ono što se dugovalo penzionerima, vratićemo ponovo", naveo je Božović

(Beta, 09.21.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »