Ministarstvo tvrdi za Insajder: Institut Goša se ne privatizuje zbog lošeg poslovanja, već zbog toga što je privatnik efikasniji

Insajder 25.09.2018
Ministarstvo tvrdi za Insajder: Institut Goša se ne privatizuje zbog lošeg poslovanja, već zbog toga što je privatnik…

Pored toga što prodaje „gubitaše“, preduzeća koja posluju u minusu i predstavljaju teret za budžet, država je nedavno odlučila da proda i istraživačko-razvojni Institut Goša koji dugi niz godina pozitivno posluje, ali i obučava stručni kadar u oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Kako su u Ministarstvu privrede rekli za Insajder, razlog za prodaju je procena države da će privatni vlasnik poslovanje Instituta učiniti „još efikasnijim“.

„Ministarstvo privrede sprovodi postupak privatizacije, u skladu sa Zakonom o privatizaciji, a sa ciljem transformacije društvenih i državnih preduzeća. Cilj privatizacije nije da se privatizuju samo preduzeća koja ostvaruju gubitke, već i ona koja pozitivno posluju, a koja bi privatni kapital transformisao i učinio još efikasnijim“, kažu u ministarstvu za Insajder, dodajući da trenutno ne mogu da govore o potencijalnim zainteresovanim kupcima.

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »