Priznanje iz Akademske unije Oksforda za opštinu Čajetina

Beta 27.09.2018

Opština Čajetina dobila je priznanje Akademske unije Oksforda "Inovativni menadžer godine", uz ocenu da je lokalna samouprava uvela značajne novine i postigla uspeh u uspostavljanju najboljih uslova za ekonomski razvoj turizma.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da su jasno definisanim potrebama i rizicima, posvećenošću i studioznošću u pristupu vođenju lokalne samouprave došli do realizacije zacrtanih ciljeva.

"Od jedne potpuno devastirane lokalne samouprave u teškim uslovima i u okolnostima osporavanja, napravili smo jednu od najperspektivnijih opština u Srbiji, sa željom da se postignu svetski rezultati u oblasti razvoja turizma", rekao je Stamatović, a saopštila opština Čajetina.

On je dodao da to priznanje predstavlja još veću obavezu i odgovornost, da se sve postignuto unapredi i da se još više radi.

Stamatović je kazao da su realizovali ciljeve prateći savremene trendove, tehnologiju i brendiranje, ali i radeći na edukaciji, koristeći iskustva i znanja međunarodnih institucija.

"Prepoznali smo brend Zlatibora koji treba promovisati, a da bi neko bio uspešan u vođenju lokalne samouprave, najpre je važno da prati razvojne faze postavljenog cilja. Kako bi naš projekat ostao održiv, nama je konkretno potrebno da kontinuirano radimo na marketingu, na stvaranju novih sadržaja i otvaranju novih tržišta", kazao je Stamatović.

U saopštenju opštine Čajetina navodi se da su postignuti rezultati i načini dolaska do njih predstavljeni ne samo u predlogu projekta na konkursu, već prisutnim delegacijama u Ekspertskom centru Akademske Unije Oksforda tokom seminara koji su držali oksfordski eksperti i radnih sastanaka sa predsednicima opština i gradskim funkcionerima širom Evrope.

Direktorka Javnog preduzeća "Gold gondola" Bojana Božanić rekla je da je opština Čajetina poslužila kao primer dobre prakse u upravljanju resursima, brendiranju i uskom fokusiranju na razvoj sportsko-rekreativnog i zdravstvenog turizma, uz prateće delatnosti, što ih ističe u svetu turizma.

Ona je istakla da planovi koji su definisani i jasni ciljevi za budućnost govore u prilog tome da Zlatibor i Čajetina uskoro mogu da se nađu na svetskoj turističkoj mapi, pre svega, zahvaljujući inovativnim projektima zlatiborske gondole i Zlatnog grada.

Akademska Unija Oksforda (AUO) je međunarodno akademsko udruženje koje čini preko 350 rektora univerziteta, naučnika, istraživača i inovatora iz 34 zemlje sveta.

Ona razvija ideale akademske izuzetnosti, inovacija i pristupačnosti i posvećena je širenju ovih suštinskih vrednosti širom sveta.

Glavni cilj Unije je da spoji napore naučnika, obrazovnih radnika, industrijalaca i proizvođača i integriše nauku, obrazovanje i posao u moderni svet, piše u saopštenju.

(Beta, 09.27.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »