Građanski blok 381 nastavio prikupljanje potpisa za smenu predsednika Vučića

Beta 19.10.2018

Pristalice Građanskog bloka 381 okupile su se danas u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, gde su postavili 30-tak tablica sa pitanjima građana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Skup ispred Predsedništva je protekao bez incidenata, a obezbeđivala ga je policija.

Okupljeni na protestu nosili su transparent na kome je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića", dok su preostalim postavljenim pitanjima pristalice Građanskog bloka tražili odgovor na različite probleme građana.

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković je naveo je da sadašnja vlast svoju moć zasnovala na tome "da su ljudi podanici, a da je vlast svemoguća".

"Nećemo takmičiti sa ovom vlašću u populizmu, nacionalizmu i zloupotrebama... Ovaj put nećemo napraviti grešku koje su demokratske vlasti napravile 2000. godine, kada su oprostile i amnestirale dela koja nisu smela da se oproste", rekao je Janković.

On je dodao i da Vučića neće smeniti institucije "zato što je on smenio institucije", i da će se oni zalagati za njegovu smenu "Ustavom garantovanim pravima".

Nakon toga su okupljeni tablice sa pitanjima premestili u deo parka prema Skupštini Srbije, gde se nastavili sa akcijom prikupljanja potpisa za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Beta, 10.19.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »