United Grupa: RTS jedini u regionu onemogućio reklamiranje EON smart boksa

Beta 19.10.2018

Komapnija United Grupa i distributer kablovke i satelitske televizije SBB saopštili su da su "razočarani" odlukom Radio-televizije Srbije (RTS) da obustavi emitovanje reklame za njihov novi servis, EON smart boks.

Te kompanije su odluku ocenenile kao "iznenadnu, neočekivanu i suprotnu poslovnoj praksi" i navode da je spot prethodna tri dana na RTS-u emitovan po unapred odobrenom i prihvaćenom dogovoru.

"EON smart boks istovremeno je lansiran u četiri zemlje. Podržalo ga je više od 25 televizija, od čega čak devet sa nacionalnom pokrivenošću, kao i veliki broj štampanih i digitalnih medija, a jedino je RTS odlučio da obustavi njegovo emitovanje sa objašnjenjem da predstavlja konkurentski proizvod", navodi se u saopštenju.

United Grupa je od RTS-a zatražila da dozvoli da se reklamni spot emituje neometano, "kao što to omogućava i drugim kompanijama na tržištu".

"Imajući u vidu da je RTS javni servis građana Srbije, ne razumemo ni odluku RTS-a da odbije čak 42.000 evra prihoda po osnovu emitovanja ovog spota", navode u United Grupi i dodaju da će preduzeti sve zakonske radnje kako bi bili u mogućnosti da se oglašavaju kao i druge kompanije.

EON servis omogućuje povezivanje televizijskih sadržaja sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama, a EON smart boks omogućava da svaki TV postane Smart TV.

(Beta, 10.19.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »