Hamilton: Nestvaran je osećaj

Beta 28.10.2018

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je večeras da je nestvaran osećaj osvojiti petu šampionsku titulu u Formuli 1 i po broju titula izjednačiti se sa legendarnim Huanom Manuelom Fanđom.

"Trenutno se čudno osećam. Titula nije osvojena ovde, već napornim radom u prethodnim trkama. Sa Mercedesom sam od 13. godine i uraditi ovo, što je Fanđo uradio sa Mercedesom, osećaj je neverovatan i nestvaran", rekao je Hamilton posle trke u Meksiku.

Hamilton je zauzeo četvrto mesto u Meksiku i osvojio petu titulu. Ispred njega i Fanđa jedino je Mihael Šumaher sa sedam šampionskih titula.

Hamilton je tokom sezone imao velikih problema sa gumama, ali je uspeo da ih prevaziđe i odbrani titulu. On je kroz cilj prošao sa minut, 18,737 sekundi zaostatka za pobednikom.

"Trka je bila užasna. Odlično sam startovao i popeo se na drugo mesto, ali ne znam šta se dogodilo posle toga. Mučili smo se i Valteri i ja. Pokušavao sam da se održim na stazi i završim trku. Zahvalan sam bogu, a ne bih bio ovde da nije bilo moje porodice i svega što je moj otac uradio. Ovo iskustvo me čini poniznim", naveo je britanski vozač.

On je zahvalio i svojoj ekipi na velikom radu tokom cele sezone.

U Meksiku je drugi put uzastopno pobedio vozač Red Bula Maks Verstapen. On je trku završio rezultatom sat, 38 minuta, 28,851 sekundi.

"Ovo je sjajno. Start trke bio je ključan. Da budem iskren, sinoć nisam dobro spavao. Bolid je bio briljantan. Mislim da smo mogli da zauzmemo prva dva mesta, ali posle problema koje je imao Danijel (Rikardo), morali smo da se osiguramo da završim trku. Svi u ekipi su obavili odličan posao, gume su bile dobre, ekipa je bila fantastična", rekao je on.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 17,316 sekundi zaostatka za Verstapenom. On se borio za šampionsku titulu sa Hamiltonom, a Britanac dve trke pre kraja ima nedostižnih 64 boda.

"Ovo nije bio lak dan. Ali, Hamilton je zaslužio titulu, čestitam njemu i Mercedesu, cele godine su odlično radili. Bio je bolji od mene. Moramo to da prihvatimo i da im čestitamo. Želeli bismo da smo se u trci za titulu održali nešto duže, ali nismo uspeli", rekao je Hamilton.

Upitan šta je prelomilo sezonu u korist Hamiltona, Fetel nije želeo da odgovori, već je otišao do Britanca da mu čestita, nakon čega su se zagrlili.

"Pet titula je neverovatna brojka. Čestitao sam mu i rekao da bude tu i sledeće godine, da se ponovo borimo", naveo je četvorostruki prvak sveta.

Treće mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz Ferarija sa 49,914 sekundi zaostatka.

"To su najbolje pozicije koje smo večeras mogli da osvojimo. Mi uvek želimo više, ali ne mogu mnogo da se požalim. Do kraja imamo još dve trke i pokušaćemo da budemo bolji", rekao je Raikonen.

(Beta, 10.28.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »