Stamatović: Licemerno je što je Vučić plan za Kosovo izneo u Briselu a ne u Srbiji

Beta 31.10.2018

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da nema većeg licemerja i smejanja u lice srpskoj javnosti od priznanja predsednika Aleksandra Vučića da je svoj plan za Kosovo saopštio Briselu i Prištini, ali ne i građanima države čiji je predsednik.

U pisanoj izjavi, Stamatović je rekao da je Vučić 106. godišnicu oslobođenja Kosova od Osmanlija obeležio u Turskoj odakle je naložio svojim političkim saradnicima (Marku Atlagiću) da u srpskom parlamentu prete hapšenjem, između ostalih i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

On je pozvao Vučića da, ako mu već Kosovo i Pećka patrijaršija ništa ne znače, pokaže da mu znače istinske evropske vrednosti u koje se takođe zaklinjao.

"Ova država treba da se ugleda na Poljsku u kojoj je sud zabranio tamošnjem premijeru da širi laži o opoziciju i naredio mu da se, zbog klevetanja svojih političkih protivnika, lično izvini na dve televizijske stanice, u tri dnevna lista i na portalu sopstvene stranke, što je ovaj i učinio", dodao je Stamatović.

(Beta, 10.31.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »