Nova stranka osudila napade na gradonačelnika Šapca

Beta 07.11.2018

Nova stranka osudila je danas napade na gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića napominjući  i da "neistinama i neutemljenim" optužbama Srpska napredna stranka (SNS) godinama neuspešno pokušava da sruši izbornu volju građana i preuzme vlast u tom gradu.

"Zlonamerni navodi pojačani su pred Zelenovićev odlazak na Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu", naglasio je, u pisanoj izjavi, potpredsednik Nove stranke Aleksandar Simić.

Simić je ocenio da je svako ko se usprotivi politici SNS, oličenoj u Aleksandru Vučiću, osuđen na medijski linč koji prethodi "stampedu različitih inspekcija i policija".

On je podsetio da je Srbija članica Saveta Evrope i potpisnica Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i napominje da se njene odredbe krše na nagrublji način kroz nepoštovanje izbornih pravila, zloupotrebom državnih institucija i raspodelom novca iz republičkog budžeta bez kriterijuma.

Nova stranka, navodi se u saopštenju, zamera na izostanku reakcija zvaničnika zemalja razvijenih demokratija koje u poslednjih šest i po godina prećutkuju "nezakonite radnje u Srbiji, kršenje međunarodnih obaveza i nepoštovanje vrednosti i principa na kojima počivaju moderne evropske države".

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović govorio je na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu, u okviru debate Gradonačelnici pod pritiskom, da republičke vlasti, predvođene SNS, sprovode snažan pritisak na odbornike lokalnih vlasti koji nisu pod njihovom kontrolom.

(Beta, 11.07.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »