Zelenović: Komitet Saveta Evrope za monitoring u Beogradu 7. februara

Beta 07.11.2018

Komitet za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope održaće svoju narednu sesiju u Beogradu, 7. februara, najavio je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. 

"Mislim da je to veliki uspeh ove naše delegacije jer ono što smo mi otvorili kao temu sada može da se nastavi u Beogradu. Jako je dobro da svi predstavnici Komiteta za monitoring, koji je operativno telo Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, dođu u Šabac i uvere se u naše navode", rekao je Zelenović nakon posete Strazburu. 

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je juče na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu da republičke vlasti, predvođene SNS-om, vrše snažan pritisak na odbornike lokalnih vlasti koji nisu pod njihovom kontrolom.

Nakon odluke da se naredna sesija Komiteta za monitoring održi u Srbiji, Zelenović je rekao da je već i to veliki korak i da sada ostaje da se pripreme svi potrebni izveštaji i da se dokaže ono što je predstavljeno u Strazburu.

"Da se uzme u razmatranje ono što smo prezentovali kao dokaze. Da pokažemo da naša Vlada u prethodnom periodu, kada je dobila preporuke za poboljšanje uslova funkcionisanja lokalnih vlasti, zapravo nije uradila ništa", rekao je on. 

Zelenović je ocenio da je sada trenutak da se otvori ta ozbiljna tema.

(Beta, 11.07.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »