Naslovna strana za utorak, 20. novembar 2018. godine

Beta 20.11.2018

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od utorka najviše pišu o zasedanju generalne skupštine Interpola na kojem bi trebalo da se glasa o prijemu Kosva u svetsku policijsku organizaciju.

ALO  -  "Nema nastavka dijaloga dok Priština ne povuče mere", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

BLIC  -  "Zašto vlasti treba Šešelj u Skupštini", list piše da Srbija promoviše osobe osuđene za ratne zločine. "Novakova godina čuda", o teniseru Novaku Đokoviću koji je opet postao prvi teniser sveta.

VEČERNJE NOVOSTI  -  O generalnoj skupštini Interpola list piše "Prete i po toaletima kamče glas za 'Kosovo'". "Zabranjuju robu iz centralne Srbije", o zabrani uvoza proizvoda na kojima ne piše "Republika Kosovo". "Penzionerima dva puta po 7.000 u 2019. godini", o isplati države za najstarije građane Srbije.

DANAS  -  Lider francuske levice Žan-Lik Melanšon o ceremoniji obeležavanja sto godina od primirja u Prvom svetskom ratu za list kaže "Odsustvo poštovanja prema srpskom narodu". Bivša članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Gordana Suša za list kaže "REM radi po direktivi SNS". U tekstu "Za naprednajčke medije najviše gradskog novca", list piše koji mediji su od Grada Beograda dobili najviše novca za sufinansiranje.

INFORMER  -  "Albanci mi spremaju poternicu Interpola", kaže bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković koji je učestvovao u ratu na Kosovu 1999. godine.

KURIR  -  Pod naslovom "Albanci ulaze u Interpol i hapse heroje sa Košara" list piše o navodnim planovima Prištine da po prijemu u svetsku policijsku organizaciju objavi poternice za pripadnicima srpskih bezbednosnih snaga koji su 1999. godine učestvovali u sukobima na Kosovu.

POLITIKA  -  "Pljušte prijave za gradnju deonice Ub-Lajkovac", o tome da je proširena krivična prijava za osobe odgovorne za gradnju tog dela auto puta. Ministar spoljnih poslova Danske Anes Samuelsen za list kaže "'Korekcije' granica mogle bi otvoriti Pandorinu kutiju". "Protestni smederevski bal pod gas-maskama", o protestu građana Smedereva zbog zagađenja vazduha. "Lekari ubeđuju pacijente da ne prekidaju terapiju za pritisak", o rekaciji građana na spisak lekova koji izazivaju rak koji je objavila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Nadam se pobedi Srbije u Interpolu", predsednik Srbije Aleksandar Vučić o ishodu glasanja o prijemu Prištine u međunarodnu policijsku organizaciju.

(Beta, 20.11.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »