Narodna stranka traži da Crna Gora ukine zabranu ulaska građanima Srbije koji nisu prekršili ...

Beta 26.11.2018

Narodna stranka je danas zatražila da Crna Gora ukine zabranu ulaska građanima Srbije koji nisu prekršili ni jedan zakon.

Član Političkog saveta Narodne stranke Čedomir Antić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima osudio je, kakao je naveo, "neprekidno i potpuno obespravljivanje srpskog naroda" koje u Crnoj Gori sprovodi "režim" Mila Đukanovića.

On je naveo da kao opravdanje uskraćivanju prava i ravnopravnosti Srba u Crnoj Gori vlasti u Podgorici vode neprekidne "šovinističke kampanje mržnje".

"Upravo je u toku ubrzano suđenje celokupnom političkom vođstvu demokratske opozicije i, naročito, poslanicima iz reda stranaka koje predstavljaju srpski narod u Crnoj Gori. Reč je o montiranom procesu, vođenom u najgorem staljinističkom maniru, koji je tokom protekle dve godine već imao više od stotinu ročišta! Cilj je kriminalizacija svih demokrata i Srba u zemlji", ocenio je Antić.

On je kazao da se Narodna "gnuša" i poziva evropsku javnost na solidarnost zbog "zloupotrebe istorije i divljačkih kampanja asimilacije podstaknutih iz vrha države Crne Gore koja je članica NATO i kandidatkinja za članstvo u EU".

"Zahtevamo da crnogorski režim prestane da se poigrava sa policijom i sudstvom, kao i da ukine zabrane ulaska građanima Srbije koji se nisu ogrešili o bilo koji zakon, ali nisu u položaju građana Crne Gore koje je moguće nevine zatvoriti", ističu iz Narodne stranke.

Antić je u saopštenju naveo da je "zlonamerna i podla pasivnost" vlasti Aleksandra Vučića u Srbiji.

"Ako Vučić i naprednjaci imaju neke dugove prema režimu Mila Đuukanovića, zahtevamo od njih da iste isplate sami i iz ličnih sredstava, umesto što žrtvuju evropske vrednosti, demokratiju, prava građana Srbije i srpskog naroda koji živi izvan granica otadžbine", napisao je Antić

(Beta, 26.11.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »