RTS: Čelnici četiri opštine sa severa Kosova podneli ostavke (VIDEO)

Beta 27.11.2018

Čelnici četiri opštine sa severa Kosova podneli su danas ostavke zbog kako su naveli "kršenja ljudskih i ekonomskih prava Srba" na Kosovu od strane prištinskih vlasti, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Ostavke su na vanrednim sednicama skupština opština sa severa Kosova podneli gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić, predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović, predsednik opštine Zvečan Vučina Janković i predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Po navodima RTS-a, četiri opštine sa srpskom većinom usvojile su Deklaraciju o prekidu svih institucionalnih odnosa sa privremenim institucijama u Prištini.

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić podneo je ranije danas ostavku na tu funkciju zbog kako je rekao, "uvođenja anticivilizacijskih taksi kojima je Srbima na Kosovu i Metohiji ugroženo pravo na život, lečenje i informisanje kao i neopravdanog hapšenja građana severne Mitrovice i pokušaja ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića".

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas će u 12 časova biti održan mirni protest sa koga će biti upućen zahtev Prištini da povuče odluku o povećanju takse na uvoz robe iz Srbije kao i zahtev za oslobađanje Srba koje je kosovska policija uhapsila u okviru istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

(Beta, 11.27.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »