Narodna stranka traži raspravu o stanju na Kosovu u Skupštini Srbije

Beta 12.12.2018

Narodna stranka zatražila je danas od predsednice parlamenta Maje Gojković da po hitnom postupku zakaže posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o stanju na Kosovu i Metohiji nakon uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije i formiranju vojske Kosova.

"Mere koje preduzimaju vlasti u Prištini ugrožavaju normalan život na Kosovu i Metohiji i o tome se mora otvoreno razgovarati u Skupštini Srbije, a ne da se vode tajni razgovori uz posredovanje raznih mešetara", ocenio je u pisanoj izjavi prvi potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić.

Aleksić je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić obećao da će sa platformom za pregovore u javnost izaći još krajem aprila.

"Vučić je tada rekao da 'neće biti kukavica' i da će sa predlogom rešenja izaći pred građane u aprilu. Osim što je pokazao da to ipak jeste, mi danas vidimo da on o Kosovu razgovara sa svima osim sa svojim narodom koji ga je na tu funkciju izabrao", kazao je Aleksić.

Aleksić je ocenio da o tome kakva je politika Srbije prema Kosovu više od poslanika parlamenta znaju Toni Bler, Hašim Tači i šeik bin Zajed i da je to nedopustiv scenario koji vodi izdaji srpskih nacionalnih interesa.

"Na Kosovu su danas ugroženi životi naših građana. Ako je u aprilu bio kukavica da se suoči sa svojim narodom, izražavam nadu da je za ovih nekoliko meseci skupio minimum hrabrosti da u republičkom parlamentu na posebnoj sednici iznese detalje svog plana o 'razgraničenju' i dalju politiku i plan Srbije u vezi sa ovim pitanjem, kao i činjenice o učešću i ulozi Tonija Blera u pregovorima", naveo je Aleksić.

(Beta, 12.12.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »