Partizan: Istupamo iz lige ako se ne ispune naši zahtevi

Beta 15.12.2018

Fudbalski klub Partizan zatražio je danas da se meč crno-belih i Mačve ponovi i da Fudbalski savez Srbije zakaže sednicu i skupštinu predstavnika klubova Zajednice Super lige, a da će, ako se ne ispune ti zahtevi, istupiti iz Super lige Srbije.

Partizan je juče odigrao poslednju utakmicu jesenjeg dela Super lige Srbije protiv Mačve koja je završena bez golova.

Utakmica je odigrana po veoma lošim vremenskim uslovima, a Partizan je danas izrazio svoje nezadovoljstvo postupcima direktora Super lige Vladimira Bulatovića i sudije tog meča Aleksandra Živkovića.

"Direktor Super Lige je, u telefonskom razgovoru, obavestio generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru, koji je, u ime UO FK Partizan zahtevao da se utakmica prekine, da je njegova procena da se ova utakmica odigra do kraja i da će i sve preostale utakmice biti odigrane prema utvrđenom rasporedu", navodi se u saopštenju izdatom nakon sednice Upravnog odbora Partizana.

Partizan je naveo i da je na poluvremenu utakmice službeno lice kluba Dragan Velanac obavestio glavnog sudiju Aleksandra Živkovića iz Niša o zahtevu Upravnog odbora, predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure da se, usled dodatno pogoršanih vremenskih uslova, utakmica prekine.

"Sudija Živković je odbio taj zahtev upućujući rukovodstvo Partizana da 'traktorom nastavi da čisti sneg' i zahtevajući da Velanac napusti službene sudijske prostorije", navodi se u saopštenju Partizana.

Sve utakmice koje je trebalo da se igraju danas, osim one u Surdulici, odložene su zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Partizan je istakao da su "ovakvim postupanjem grubo prekršene Propozicije takmičenja Super lige Srbije u fudbalu za takmičarsku 2018/19. godinu".

Partizan je upitao zašto direktor lige nije omogućio odlaganje utakmice Partizan - Mačva za nedelju, baš kao što je slučaj sa ostalim utakmicama.

"Partizan drži da je postupanje direktora lige neprofesionalno i tendenciozno, oštro suprotstavljeno načelu distributivne pravde koje nalaže da se u istim slučajevima mora postupati na isti način. Odlukama koje je doneo direktno je i bitno uticao na regularnost takmičenja", naveo je Partizan.

"Partizan je u potpunosti svestan nepravnog i nepravednog tretmana koji ima u Super ligi Srbije ali je želeo da svojim konstruktivnim pristupom utiče da sila prava nadvlada pravo sile i da zapovest razuma nadvlada brutalnost bezumlja", dodaje se.

Klub je potom naveo i mere koje će preduzeti "u cilju sprečavanja svoje dalje diskriminacije".

"U skladu sa članom 58. Pravilnika o takmičenju Partizan će, u predviđenom roku, uložiti žalbu na odigranu utakmicu i zahtevati ponovno odigravanje ove utakmice", naveo je Partizan.

Partizan je, takođe, apelovao na FSS da zakaže "hitnu vanrednu sednicu i skupštinu predstavnika klubova Zajednice Super lige i Prve lige Srbije kako bi se argumentovano i okviru institucija razgovaralo o aktuelnom stanju u Super ligi Srbije".

"Partizan zadržava pravo da, ukoliko se ovim njegovim zahtevima ne izađe u susret u roku od 48 časova od momenta podnošenja zahteva i žalbe, prekine dalje učešće u Super ligi Srbije i napusti Zajednicu klubova Super lige i Prve lige Srbije", zaključuje se u saopštenju.

(Beta, 12.15.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »