Od danas bez restrikcija vode u Novom Sadu, dovodnik spojen

Beta 16.12.2018

Novosadsko javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da od danas u tom gradu više neće biti restrikcija vode, zato što su kompletni radovi na spajanju dovodnika preko novog Žeželjevog mosta završeni.

"Sve restrikcije u vodosnabdevanju se obustavljaju i sistem ulazi u proces normalizacije", navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Taj dovodnik je prethodnih 19 godina išao preko privremenog montažno-demontažnog mosta koji više nije u funkciji, a radovi su bili neophodni da bi se Novom Sadu i prigradskim naseljima u budućnosti obezbedilo redovno vodosnabdevanje, piše u saopštenju.

Novi Žeželjev most pušten je u saobraćaj ovog leta, a stari je bio srušen u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine, nakon čega je u blizini postavljen privremeni drumsko-železnički most koji se sada uklanja.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija napomenuli su da su narednih dana moguće havarije na vodovodnoj mreži zbog višednevnih niskih temperatura i pucanja cevi, ponovnog puštanja vode u sistem pod normalnim pritiskom, kao i stvaranja "vazdušnih džepova" na pojedinim delovima mreže.

Preduzeće je takođe apelovalo na Novosađane koji i dalje nemaju vodu da to prijave kontakt centru na imejl kontakt.centar@vikns.rs ili na broj telefona 0800/333 021.

JKP "Vodovod i kanalizacija" je zahvalio sugrađanima na strpljenju i razumevanju zbog kompleksnih i zahtevnih radova koji su neprekidno trajali i doveli do restrikcija vode, kako bi se posao što pre završio.

(Beta, 12.16.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »