Kompanija Koka Kola organizovala edukativnu radionicu za nezaposlene mlade iz Beograda (VIDEO)

Beta 17.12.2018

Kompanija "Koka-kola" (Coca-Cola) danas je organizovala edukativnu radionicu za nezaposlene mlade iz Beograda u okviru programa "Koka kola podrška mladima" u kome je do sada učestvovalo oko 4.000 omladinaca iz Srbije.

Za vreme trodnevnog programa oko 70 mladih iz Beograda učiće o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, kao i o tome kako da lakše dođu do željenog posla.

Direktorka prodaje Koka-kola HBC Srbija i Crna Gora Neda Đokić rekla je da je među mladima prepoznala veliku želju za usavršavanjem, što je veoma ohrabrujuće.

"Na radionicama mladi imaju priliku da se susretnu sa znanjima koja nemaju priliku da steknu tokom svog formalnog obrazovanja i da iz prve ruke čuju dragocene informacije koje će im sutra olakšati proces zaposlenja i izgradnje karijere. Zato sam i sama danas ovde, da im na jedan drugačiji način približim svoje radno iskustvo, kao i da odgovorim na sva njihova pitanja", kazala je Đokić.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić istakao je da edukativna radionica teži ka tome da mlade ljude interaktivno uključi u sva dešavanja i da im pokaže da je svaki trenutak u pronalaženju posla važan zbog čega je neophodno da tome budu apsolutno posvećeni.

"Imajući u vidu da smo svesni da su mladi stub daljeg razvoja društva, sa velikim entuzijazmom se pridružujemo inicijativama u kojima su oni u središtu pažnje. Upravo zato smo se odazvali pozivu Coca-Cole HBC Srbija i podelili svoja iskustva i nastavićemo da u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta ulažemo u razvoj mladih", rekao je Svjetličić.

Po njegovim rečima, mladi treba da budu "hrabri, proaktivni i da sami grade svoj profesionalni put".

Tamara Stančev iz kompanije "Merkator S" kazala je da uspeh svakog mladog čoveka može da se posmatra iz različitih uglova i da je u tome "najvažnije koliko smo sebe dali".

Trener Dejan Živković rekao je da su mladi ljudi tokom radionice imali priliku da upoznaju sebe i da shvate koji posao će najbolje raditi u budućnosti.

"Radili smo psihološki test kako bi mladi upoznali sebe i druge ljude i to im je bilo veoma interesantno, a važno za njihovu profesionalnu orijentaciju. Pričali smo i o veštinama komunikacije, kao i o tome kako da se postave prilikom intervjua za posao", kazao je Živković.

Učesnica radionice Nevena Blagojević rekla je da je naučila kako da prepozna tipove ličnosti što je, po njenim rečima, jako bitno za dobru i uspešnu komunikaciju u poslovnom okruženju.

Učesnik Nikola Kušić kazao je da je na radionici imao priliku da čuje vrlo zanimljive stvari koje "mogu da se primenjuju u budućoj poslovnoj praksi, ali i prilikom intervjua za posao".

Edukativne radionice za nezaposlene mlade između 18 i 30 godina održavaju se u okviru nacionalnog programa "Koka-kola podrška mladima", organizovane su u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i NALED-om.

Od početka realizacije tog projekta ukupno je u 19 opština i gradova širom Srbije organizovana 71 radionica.

CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta, 17.12.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »