Скупштина града Београда данас о буџету за 2019.

Бета 21.12.2018

Скупштина града Београда разматраће данас предлог буџета Београда за 2019. годину.Како је раније рекао председник градског парламента Никола Никодијевић, буџет главног града за наредну годину први пут биће већи од милијарду евра.

Пред одборницима ће се наћи и предлози одлука о утврђивању критеријума и мерила за обиме буџета градских општина као и буџета за послове града и градских општина и одређивању прихода који припадају граду, односно градским општинама у 2019. години.

На дневном реду седнице биће и предложене одлуке о додели назива улицама на територији градских општина, о додатним облицима заштите трудница и породиља на територији града, о утврђивању категорије корисника који плаћају субвенциону цену комуналних услуга, о накнади за коришћење јавних површина, јавних путева, комуналним таксама, боравишној такси, као и неколико предлога планова детаљне регулације.

Одборници ће разматрати и Предлог локалног акционог плана запошљавања града Београда као и предлог Одлуке о начину критеријума за доделу бесповратних финансијских средстава за подршку развоја предузетништва.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ најавио је протестни перформанс уочи почетка седнице градског парламента у 10 часова поводом усвајања буџета за наредну годину.

Према табели коју је објавио председник општине Александар Шапић на свом Твитер налогу, градским буџетом за наредну годину предвиђено је да општине Стари град и Нови Београд добију између четири и по и пет милиона динара више него ове године, док ће остале општине добити од 130 до 400 милиона динара више него буџетом за 2018. године.

(Бета, 12.21.2018)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »