SRS: Pokrajinske vlasti ukidaju demokratiju u Skupštini Vojvodine

Beta 24.12.2018

Predsednik poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Vojvodine Đurađ Jakšić optužio je danas vlast Srpske napredne stranke u pokrajini da pokušava da ukine demokratiju u pokrajinskom parlamentu i da, u nedostatku političke organizacije, ućutka poslanike radikala. 

"Svesrdnu pomoć u obesmišljavanju rasprave, pokrajinskom režimu pruža Ištvan Pastor, predsednik Skupštine, koji je na poslednjoj sednici prevazišao sam sebe, kada je u jednu spojio dvadeset tačaka dnevnog reda, kako se ne bi vodila rasprava o bednim rezultatima, promašenim investicijama i temama, kao i o kriminalu Igora Mirovića i njegove družine. Katastrofalni bilansi, nijedno ispunjeno obećanje, loša kadrovska politika i kriminal na svakom koraku razoružali su naprednjački režim u Vojvodini, koji u paničnom strahu pribegava najprimitivnijim metodama, kako bi ućutkao SRS, jedinu istinsku opoziciju u Skupštini", naveo je Jakšić na konferenciji za novinare.

Kako je saopštila SRS, Jakšić je rekao da je recept za "razvodnjavanje" kvalitetne raspave preuzet iz Skupštine Srbije.

"Pastor poput Maje Gojković grupiše u jednu, teme koje nemaju blage veze jedna sa drugom. Spojiti dvadeset tačaka u jednu celinu i dati poslanicima deset, odnosno pet minuta za raspravu je drugo ime za ukidanje suštine parlamenta. Skupština je mesto gde se govori, a ne ćuti i ćutke glasa. Poslanički sat na početku sednice je pretvoren u zabavno-humorističku sapunicu, čiji je glavni lik Igor Mirović", rekao je Jakšić i dodao da tragikomično zvuče nameštena pitanja i pripremljeni odgovori poslanika i predstavnika vlasti. 

On je dodao da je pokrajinska skupština jedina u kojoj podnosilac amandmana nema mogućnost da u dva minuta obrazloži podneti predlog.

(Beta, 12.24.2018)

Pročitajte još

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »