Stamatović: Telekom kao naprednjačko topovsko đule protiv neistomišljenika

Beta 10.01.2019

Srpska napredna stranka koristi Telekom kao "propagandnu artiljeriju" za obračun sa političkim neistomišljenicima u uspostavljanju apsolutne vlasti u Srbiji, ocenio je danas predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović.

"Da u Srbiji više ne stanuje nikakva sloboda zbora i govora i da sve medijske sadržaje kontrolišu jedan čovek i njegova stranka, kršeći sve moguće zakone ove zemlje, pokazuje i namera režima da, preko Telekoma Srbija pokupuje sve preostale manje kablovske operatere u Srbiji", naveo je Stamatović u saopštenju.

Telekom je, po rečima Stamatovića, kupio još dva kablovska operatera, Radijus vektor i AVkom, da bi se prikrila  "pljačkaška kupovina kablovskog sistema Kopernikus koji je Telekom kupio za 195 miliona evra narodnog novca".

"Novac od prodaje Kopernikusa je iskorišćen za ekspresnu kupovinu dve uticajne televizije sa nacionalnom frekvencijom, da bi se ugušilo i ono malo kritičkog mišljenja i relativno objektivni mediji", kazao je Stamatović.

On je istakao da "noćna" kupovina Kopernikusa "za koji je plaćeno dva puta više novca nego što su fantomska braća Abudabićani platili ceo PKB sa sve 23.000 hektara najskupljeg zemljišta u prestonici, ali i napredno prisvajanje televizija Prva i O2, nije ništa drugo nego još jedna u nizu demonstracija sile i diktature koju sprovodi napredna vlast".

"Izmišljena razvojna strategija Telekoma služi za uspostavljanje apsolutne vlasti nad svim medijima u Srbiji", dodao je Stamatović.

(Beta, 01.10.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »