Popović Ivković optužila opoziciju za raspirivanje nasilja u društvu

Beta 21.01.2019

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Biljana Popović Ivković optužila je danas čelnike Saveza za Srbiju da raspiruju nasilje u društvu.

Ona je na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama u Beogradu rekla da SNS i država neće da tolerišu nasilje i da će se snažno protiv toga boriti odbacujući navode o nasilju koje sprovode i članovi te stranke.

Upitana da li će reagovati na nasilje koje propagiraju predstavnici SNS ona je odgovorila da je to zamena teza i da ne može da se poredi sa nasiljem opozicije koja poziva na odvođenje u logore, silovanje, napada i najgrublje vređa žene.

Popović Ivković je rekla da će vlada pooštriti zakonska rešenja za najteža krivična dela i nasilnike, što je nedavno i najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je direktno optužila Dragana Đilasa, Vuka Jeremićča, Boška Obradovića i Željka Veselinovića da propagiraju politiku nasilja i mržnje, a potom se osvrnula na snimak koji se pojavio u mediji, na kojem se vidi verbalni sukob Đilasa tokom protesta sa predstavnicima "Marks21".

Popović Ivković je ocenila da je Đilas nasilno reagovao jer nije mogao da podnese istinu koju su mu govorili predstavnici tog pokreta o bogaćenju u vreme dok je bio na vlasti.

(Beta, 21.01.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »