Dodik: Inicijativa SDA za promenu imena Srpske je udar na Ustav i Dejton! Ako Ustavni sud prihvati apelaciju, donećemo odluku o statusu RS! (video)

Kurir 24.01.2019
Dodik: Inicijativa SDA za promenu imena Srpske je udar na Ustav i Dejton! Ako Ustavni sud prihvati apelaciju, donećemo odluku…

BANJALUKA - Predstavnici svih političkih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj potpisali su danas zajedničku izjavu u kojoj su upozorili da će Narodna skupština RS doneti odluku o budućem statusu RS, ako Ustavni sud BiH prihvati moguću apelaciju Stranke demokratske akcije (SDA) o promeni naziva Republike Srpske.

U izjavi je navedeno da bi podnošenje takve apelacije bilo antidejtonsko i antiustavno delovanje, kao i direktan udar na Dejtonski mirovni sporazum i teritorijalni integritet BiH. Predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da na sastanku konstatovano da sam Ustav BiH ne dozvoljava ovakvu vrstu apelacije, ali da zbog ranijeg ponašanja Ustavnog suda BiH stranke iz RS izražavaju potpuno nepoverenje prema Ustavnom sudu.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Balkan, najnovije vesti »